Bună! Sunt Anghel, călăuza ta în propria mea transpunere a lumii printr-un blog.

Dă *click* aici pentru a merge către conținut!

(Biografie) Rândurile unui presupus psihoanalist

Costa Anghel-Vasile

Cu nasu-n cărți de mic, pasionat de misticism, amator filozof și, nu în ultimul rând, un student neînsemnat;

O pseudo-biografie, cu informații stâlcite și speculative;

Ciceronicul, autoricescul și mincinosul

Am să încerc un, hai să zicem… Ciceronic preambul, o introducere latinească, în sensul în care simt că aceste rânduri joacă cel mai important rol, aici trebuie să fie un „captatio benevolentiae” . Și-atunci cum v-aș putea eu capta atenția? Știu ce-mi captează mie atenția, nu? Adică, până la urmă… de ce scriem? Cum că fiecare autor scrie ceea ce vrea să audă, ar fi, totuși, adevărat. Deci să vă spun ceva ce mi-ar place să-mi fie spus? În fond, ar trebui să fie despre mine la fel de mult pe cât este și despre voi înșivă. Ar trebui să existe o ambivalență, o reciprocitate, e musai, cum se zice la noi în Ardeal.
Deci, pot spune că sunt un mincinos, sau… pentru a nu vă motiva să plecați încă din această presupusă captare a atenției, să vă motivez cum că sunt expert în a evita un subiect concret. Și-atunci, asta nu este doar despre mine, încât este în egală măsură despre mine și despre voi. Vreau să vă gândiți la voi înșivă prin mine, imaginați-vă, dacă vreți, un studiu de caz comparativ, o analiză a diferențelor dintre oameni.
Deci, cine sunteți? Cine suntem? În final, am să vă ofer eu o propunere mincinoasă. Propun că suntem martori, că viața nu ar putea exista fără martori, existența în sine nu poate avea validare în lipsa acestor martori. Deci, să ne fim martori unii altora, să ne scriem unii pe alții, căci, pentru a concluziona tot latinesc, „manus manum lavat” („O mână spală pe cealaltă”).
Evident, eu, deci noi, sper să ne completăm unii pe ceilalți, să ne compunem, să ne scriem, să fim, așa cum am spus… ambivalenți. Asta în ideea în care nu sfârșiți în a fi niște mincinoși nonșalanți ca mine. În fond, mie, dragii mei, mi-ați captat atenția din prima clipă.

!!! Conținutul blogului se găsește în josul paginii !!!

Sursa fotografiei: „Drawing Hands” – de M.C. Escher

IA LEGĂTURA

Vă invit, oricând, căci dornic de conversație și insomniac de fel, să mă contactați prin următoarele:

Activitate:
-Membru al trupei de teatru „ARLECHINO” de la Școala Gimnazială „Florea Bogdan” (Reghin) pe perioada 2014-2017.


-Participant la faza locală, județeană și națională (locul II în semifinale) a concursului de Public Speaking „Dare to Speak Out”.


-Participant al Concursului Național de Traduceri „Corneliu M. Popescu” (2021, locul II)

Blog la WordPress.com.

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe